Kuharice i prehrana
Izbor filtera
Tehničke specifikacije
Brzi i jednostavni recepti: Juhe
Nova korak-po-korak serija recepata,s jednostavnim i maštovitim jelima za svakoga.Pripremljeni od tima kulinarskih pisaca i vrsnih fotografa,recepti koriste dostupne sastojke,razumljivi su i zorno prezentirani fotografijama,pa je stoga priprema jela
Brzi i jednostavni recepti: Niskokalorična jela
Nova korak-po-korak serija recepata,s jednostavnim i maštovitim jelima za svakoga.Pripremljeni od tima kulinarskih pisaca i vrsnih fotografa,recepti koriste dostupne sastojke,razumljivi su i zorno prezentirani fotografijama,pa je stoga priprema jela
Brzi i jednostavni recepti: Pržena jela
Kulinarski stručnjaci napisali su seriju kuharica Brzo i jednostavno u kojoj su posebno izabrani recepti karakteristični po njihovoj brzini i jednostavnosti pripreme.
Predstavljeni u klasičnom obliku ti su recepti primjereni i početnicima i majsto
Naši najljepši: Sitni kolači 2
Knjižice pristupačne za kuhare početnike i oni koji to nisu.
Knjiga nudi niz različitih recepata za sitne kolače koji se peku i kolače koji se ne peku.
Naši najljepši: Voćni kolači
Knjižice pristupačne za kuhare početnike i oni koji to nisu.
Knjiga nudi niz različitih recepata iz male kuharice...
Naša najboljša: Ozimnica
Knjižice pristupačne za kuhare početnike i oni koji to nisu.
Knjiga nudi niz različitih recepata iz male kuharice…
Naši najljepši: Sitni kolači
Knjižice pristupačne za kuhare početnike i oni koji to nisu.
Knjiga nudi niz različitih recepata za sitne kolače koji se peku i kolače koji se ne peku.
Prehrana za tenisače Ignac Kulier
Opća načela zdrave prehrane tenisača
Nutrijenti i preporučene dnevne količine (RDA)
Regulacija tjelesne težine i tekućine u tenisača
Popunjavanje rezervi energije natjecatelja (punjenje) i pojava umora
Suplementi i ergogena sredstva u prehrani šp
Naša najljepša: Brza jela Danica Imperl
Knjižice pristupačne za kuhare početnike i oni koji to nisu.
Knjiga nudi niz različitih recepata za najljepša brza jela,
jela od lisnatog tijesta, pite i pogačice, salate, roštilj, tjestenine i
slane palačinke, tostovi i sendviči, razna jela, sl
Naše najljepše: Slane torte i rolade 2 Olivera Marčetić
Knjiga nudi niz različitih recepata kolače, torte, slana jela i predjela...
Naša najljepša: Hladna predjela Marina Zdravković
Knjižice pristupačne za kuhare početnike i oni koji to nisu.
Knjiga nudi niz različitih recepata hladnih predjela, počevši od salata,
torti i rolada, predjela od mesa, sira, jaja i predjela od povrća.
Naša najljepša: Jela od mljevenog mesa Olivera Radonić
Knjižice pristupačne za kuhare početnike i oni koji to nisu.
Knjiga nudi niz različitih recepata za najljepša jela od mljevenog mesa preko šezdeset naći ćete u ovoj knjizi.
Kuhati sa srcem knjiga koja obuhvaća: Čevapčiće, Pitu s mesom, Pljeskavice,
Naš najljepši: Roštilj Vesna Marčetić
Knjižice pristupačne za kuhare početnike i oni koji to nisu.Knjiga nudi niz različitih recepata roštilja...
Naši najljepši: Posni kolači Radmila Novković
Knjižice pristupačne za kuhare početnike i oni koji to nisu.
Knjiga nudi niz različitih recepata za posne kolače koji se peku i kolače koji se ne peku.
Naši najljepši: Riblji specijaliteti i plodovi mora
Knjižice pristupačne za kuhare početnike i oni koji to nisu.
Knjiga nudi niz različitih recepata za najljepše slane torte i
rolade preko šezdeset naći ćete u ovoj knjizi.
Naša najljepša: Posna jela Anica Mrđenović
Knjižice pristupačne za kuhare početnike i oni koji to nisu.
Knjiga nudi niz različitih recepata posnih jela, počevši
od predjela, juha, glavnih jela, umaka, salata i kolača.
Naši najlepši: Riblji specijaliteti 2 Olivera Radonić
Predjela
Salate
Riblje supe, čorbe i paprikaši
Jela od ribe
Naša najljepša: Peciva 2 Olivera Radonić
Knjižice pristupačne za kuhare početnike i oni koji to nisu.
Knjiga nudi niz različitih recepata peciva...
Naša najljepša: Zimnica Ljiljana Ajduković
Knjižice pristupačne za kuhare početnike i oni koji to nisu.
Knjiga nudi niz različitih recepata za spravljanje zimnice.
Naši najljepši: Uskrsni kolači Olivera Marčetić
Knjižice pristupačne za kuhare početnike i oni koji to nisu.
Knjiga nudi niz različitih recepata za najljepše uskrsne kolače.
Naša najljepša: Peciva Olivera Radonić
Knjižice pristupačne za kuhare početnike i oni koji to nisu.
Knjiga nudi niz različitih recepata za najljepša peciva,
kruh, pogače, slana peciva, slatka peciva, lisnato tijesto
Naši najljepši: Domaći specijaliteti Toni Bolčina
Naši najljepši domaći specijaliteti:
- Specijaliteti od crvenog mesa
- Specijaliteti od piletine
- Riblji specijaliteti
- Specijaliteti sa roštilja
- Specijalitetiti od iznutrica
- Razni specijaliteti
- Salate
Naše najljepše: Slane torte i rolade Olivera Marčetić
Knjižice pristupačne za kuhare početnike i oni koji to nisu.
Knjiga nudi niz različitih recepata kolače, torte, slana jela i predjela...
Naše najljepše: Slatke rolade
Knjižice pristupačne za kuhare početnike i oni koji to nisu.
Knjiga nudi niz različitih recepata iz male kuharice…
Naši najljepši: Domaći kolači
Knjižice pristupačne za kuhare početnike i oni koji to nisu.
Knjiga nudi niz različitih recepata iz male kuharice…
Korak po korak - Pite i slane torte
Nemojte propustiti priliku da usavršite svoje kulinarsko umijeće, ili ako ste početnik, da s lakoćom ovladate kuharskim tehnikama. Uz mnogo recepata za maštovita i ukusna jela, ovdje ćete naći odlične upute za pripremu hrane, kao i brojne savjete za
Korak po korak - Topla predjela
Nemojte propustiti priliku da usavršite svoje kulinarsko umijeće, ili ako ste početnik, da s lakoćom ovladate kuharskim tehnikama. Uz mnogo recepata za maštovita i ukusna jela, ovdje ćete naći odlične upute za pripremu hrane, kao i brojne savjete za
Korak po korak - Sladoledi i voćni napitci
Nemojte propustiti priliku da usavršite svoje kulinarsko umijeće, ili ako ste početnik, da s lakoćom ovladate kuharskim tehnikama. Uz mnogo recepata za maštovita i ukusna jela, ovdje ćete naći odlične upute za pripremu hrane, kao i brojne savjete za
Korak po korak - Kokteli
Nemojte propustiti priliku da usavršite svoje kulinarsko umijeće, ili ako ste početnik, da s lakoćom ovladate kuharskim tehnikama. Uz mnogo recepata za maštovita i ukusna jela, ovdje ćete naći odlične upute za pripremu hrane, kao i brojne savjete za
Korak po korak - Brzi i zdravi obrok
Nemojte propustiti priliku da usavršite svoje kulinarsko umijeće,
ili ako ste početnik, da s lakoćom ovladate kuharskim
tehnikama. Uz mnogo recepata za maštovita i ukusna jela, ovdje ćete naći odlične upute za pripremu hrane, kao i brojne savjete
Korak po korak - Torte, kuglofi i tartovi
Nemojte propustiti priliku da usavršite svoje kulinarsko umijeće, ili ako ste početnik, da s lakoćom ovladate kuharskim tehnikama. Uz mnogo recepata za maštovita i ukusna jela, ovdje ćete naći odlične upute za pripremu hrane, kao i brojne savjete za
Samo najbolje: Domaće slastice
preko sto recepata domaćih slastica koje su omiljene na obiteljskom stolu
Korak-po-korak: Okusi zagrebačke i zagorske kuhinje Bruno Šimonović
Knjiga pruža bogati tekstualni i slikovni opis kako korak po korak ukusno pripremiti
autohtona zagrebačka i zagorska jela.
*više od 70 recepata
*više od 200 fotografija u boji
*kuharski priručnik s objašnjenjima osnovnih kuharskih tehnika
*jel
Korak po korak - Muffini i drugi kolačići
Nemojte propustiti priliku da usavršite svoje kulinarsko umijeće, ili ako ste početnik, da s lakoćom ovladate kuharskim tehnikama. Uz mnogo recepata za maštovita i ukusna jela, ovdje ćete naći odlične upute za pripremu hrane, kao i brojne savjete za
Poznati Hrvatski kuhari Marin Rendić
Kuhajte s nama
Kao jedan od najistaknutijih predstavnika novoga vala hrvatskih kuharskih majstora, Marin Rendić je u manje od 15 godina profesionalnog rada već uspio sakupiti bogato iskustvo i za svoj rad zaslužio brojna domaća i međunarodna prizn
Brzi i jednostavni recepti: Zdrava hrana
Nova korak-po-korak serija recepata,s jednostavnim i maštovitim jelima za svakoga.Pripremljeni od tima kulinarskih pisaca i vrsnih fotografa,
recepti koriste dostupne sastojke,razumljivi su i zorno prezentirani fotografijama,pa je stoga priprema jel
Brzi i jednostavni recepti: Vegetarijanska jela
Nova korak-po-korak serija recepata,s jednostavnim i maštovitim jelima za svakoga.Pripremljeni od tima kulinarskih pisaca i vrsnih fotografa,
recepti koriste dostupne sastojke,razumljivi su i zorno prezentirani fotografijama,pa je stoga priprema jel
ŠKOLA KUHANJA 3 KOLAČI I SLASTICE Simonetta Lupi Vada
Postanite veliki kuhar, korak po korak! Priprema kolača i slastica neće vam predstavljati nikakav problem uz veliku školu kuhanja. Ovo je treća knjiga sa isprobanim receptima za pripremu krema, torti, kolača, krostata, pudinga i sa ilustracijama tije
ŠKOLA KUHANJA 8 JEDNOSTAVNA I UKUSNA JELA Simonetta Lupi Vada
Postanite veliki kuhar, korak po korak! Priprema jela od mesa, ribe, povrća, tijesta ili neke slastice neće vam predstavljati nikakav problem uz veliku školu kuhanja s puno recepata objašnjenih slikom i tekstom, korak po korak. Dobar tek!
Iz sadrž
ŠKOLA KUHANJA 7 SPECIJALITETI S TIJESTOM I RIŽOM Simonetta Lupi Vada
Specijaliteti s tijestom i rižom : lazanje, kaneloni, rolade, juhe, rižoti, salate, ukrašavanje
Postanite veliki kuhar, korak po korak! Priprema jela od mesa, ribe,
povrća, tijesta ili neke slastice neće vam predstavljati nikakav problem uz veli
ŠKOLA KUHANJA 6 JELA OD RIBA, RAKOVA I ŠKOLJKI Simonetta Lupi Vada
Jela od riba, rakova i školjki : ribe, mekušci, rakovi, školjke
Postanite veliki kuhar, korak po korak! Priprema jela od mesa, ribe, povrća, tijesta ili neke slastice neće vam
predstavljati nikakav problem uz veliku školu kuhanja u deset knjiga,
Oh la la! Deserti Stephan Macchi
Obogatite svoj jelovnik receptima iz pera najpoznatijeg gastronomskog stručnjaka u Hrvatskoj – Stephana Macchija.
Škola kuhanja 2: Jela od tijesta Simoneta Lupi Vada
reuzeto s korica:
Postanite veliki kuhar, korak po korak! Priprema jela od mesa, ribe, povrća, tijesta ili neke slastice neće vam predstavljati nikakav problem uz veliku školu kuhanja s puno recepata objašnjenih slikom i tekstom, korak po korak. Dob
Škola kuhanja 9 Simonetta Lupi Vada
Jela od povrća i konzerviranje
Postanite veliki kuhar, korak po korak! Priprema jela od mesa, ribe, povrća, tijesta ili neke slastice neće vam
predstavljati nikakav problem uz veliku školu kuhanja u deset knjiga, koje vam nude izbor od preko tisu
Specijaliteti naših susjeda Višnja Ogrizović
Italija
Austrija
Mađarska
Rumunjska
Bugarska
Grčka
Albanija
Sovom ćete knjigom obići naše susjede u smjeru kazaljke na satu,
od Italije do Albanije, da osvježite već poznate recepte i da provjerite
pripremaju li ih oni upravo onako kako
ENCIKLOPEDIJA MEDITERANSKE KUHINJE JAJA , NARESCI I SIREVI
ENCIKLOPEDIJA MEDITERANSKE KUHINJE JAJA , NARESCI I SIREVI
Zadivite svoje ukucane maštovitim pripremanjem kajgane, jaja na oko ili kuhanih jaja. U ovoj enciklopediji naucite brojne maštovite recepte za namirnicu koju vjerovanto koristite svakodnev
ENCIKLOPEDIJA MEDITERANSKE KUHINJE KRUH , PIZZE I SLANE POGAČICE
Razveselite svoje ukucane domacim kruhom ili, pak, sami umjestie pizzu ili napravite slane pogacice. Kruh se jako dugo koristi u našoj prehrani, iako se u pocetku uvelike razlikovao od današnjeg kruha. Pizza danas je jedno od napoularnijih jela koje
Enciklopedija mediteranske kuhinje riba
Enciklopedija mediteranske kuhinje riba
Jedna od je od osnova mediteranske kuhinje zbog koje takav nacin prehrane slovi kao najzdraviji. Brojne vrste plave ili bijele ribe pripravljene na maštovite nacine temelj su zdravog, mediteranskog, rucka. Med
ENCIKLOPEDIJA MEDITERANSKE KUHINJE PREDJELA
Predjela su smatrana kao proizvoljno kreirani sitni zalogaji na tanjuru koji služe, kako se kaže, pripremi nepca. Mediteranska kultura odavno ih poznaje, a u širokom spektru predjela nalaze se umaci, bruschette, maštoviti kanapei, razlicite paštete.
Enciklopedija mediteranske kuhinje roštilj
Enciklopedija mediteranske kuhinje roštilj
Jednostavno, ukusno i ne previše zahtjevno – to su, ukratko, razlozi zbog kojih se roštilj mnogima svida, a strastveni obožavatelji ne ogranicavaju ovaj gastronomski dogadaj samo na ljeto, nego cim vrijeme
ENCIKLOPEDIJA MEDITERANSKE KUHINJE JUHE, NJOKI I PALENTA
Kroz povijest rijec je o hrani koja slovi kao ona najzasitnija, ali i najjeftinija. Raznolike juhe, njoki i kombinacije palente mogu se pronaci kako u jednostavnim i ne pretjerano bogatim kuhinjama tako i na onim rafiniranijim jelovnicima.
PRIČE O NEDJELJNOM KOLAČU Milana Vlaović
Price o ženskim šutnjama.
Što žene rade dok kuhaju rucak? Najcešce samo šute, tek ponekad pjevuše, ako je radio u kuhinji ukljucen. Ne puštaju nikoga da im se miješa u posao, svi mi ostali samo im smetamo u banalnoj svakodnevnoj rutini. A što žene r
KUHATI SA ZEPTEROM Elizabeta Monarov
KUHATI SA ZEPTEROM Elizabeta Monarov
Knjiga sadrži upute za kuhanje i pecenje po Zepterovu sustavu, pranju i održavanju suda te zbirku recepata.
JELA IZ MIKROVALNE PEĆNICE Elke Blome
JELA IZ MIKROVALNE PECNICE Elke Blome
S korica: „…Suvremen i brz nacin pripravljanja jela važan je preduvjet ukusne i zdrave prehrane. Upravo nam mikrovalna pecnica omogucuje jednostavno i brzo pripravljanje jela bez mukotrpnog stajanja kraj šted
Enciklopedija špeceraja Božica Brkan
Sve ono što čini špecerajsku kulturu ne svodi se u ovoj enciklopediji tek na namirnice, jela, na opisivanje kuhinjske atmosfere, već se proširuje i na onaj složeni sistem običaja i rituala koji svakodnevnici daju dostojanstvo, ali koji uozbiljuju tri
Sve o dubokom zamrzavanju Ursula Borchert
Vrlo pratična i još uvijek aktualna knjiga o dubokom zanrzavanju namirnica:
mesa, povrća, voća, kuhanih i pečenih jela i sl, te puno dobrih recepata i savjeta.
Makrobiotički kuvar Vendi Esko
Čudno je što su najvažnije stvari u našem životu često toliko očigledne da uopšte nismo svesni njihovog događanja ili ih jedva zapažamo. Takav je slučaj sa našim svakodnevnim aktivnostima kuvanja i jedenja.
Kuvanje je umetnost samog stvaranja živo
Juhe i složenci
Za predjelo ili kao lagani ručak juhe i složenci su kao stvoreni. A knjiga Juhe i složenci nudi velik izbor recepata, od omiljenih obiteljskih jela kao što su pileća juha ili minestrone do egzotičnih, orijentalnih jela, kao što je japanska miso juha.
Kalorije: recepti za cijelu obitelj Isabella Bonamini
Priručnik i kuharica sadrži upute vezane uz zdravu prehranu i postizanje idealne težine.
Detaljno su objašnjene osnove prehrane,
koliko i kako se hraniti te kako to sve primijeniti kroz recepte i ostvariti željenu težinu.
Top 40 hrvatskih juha, priloga i salata
Autori su u knjizi opisali 50 prepoznatljivih juha, priloga i salata tradicionalno prisutnih u hrvatskoj nacionalnoj kuhinji. Jela siu izabrana iz tradicionalne dalmatinske, istarsko-primorske, slavonske te zagrebačko-zagorske kuhinje. Recepti sadrže
Voćni kolači Dr.Oetker
Ništa nije tako neodoljivo kao voćni kolači.
Tako lagani, a tako ukusni, sočni i osvježavajući....
Maštoviti recepti i sočni sastojci oduševit će svako nepce.
Poželjet ćete i koma više.
Tajna je u imenu 2 Dr.Oetker
Za sve ljubitelje kolača, ili kao idealan poklon nekome tko to jest, ova knjiga nudi 50 recepata, pomno izabranih i isprobanih od poznate Dr. Oetker pokusne kuhinje.
Uz svaki recept je i slika kolača te detaljne upute kako bi ih svatko znao uspješ
Čarolija jeseni na vašem stolu
Jesenska rapsodija na žlicu
Kruh u zagrljaju jeseni
Jesen kao inspiracija za glavno jelo
Salate u jesenskim notama
Jesenski deserti
Jesenski detox
Iz vrta u smočnicu
Njegovo veličanstvo sir
knjiga recepata za prste polizati
kušati i opisati sve sireve svijeta bilo bi gotovo nemoguč, premda neizmjerno ugodan posao. Knjiga o siru, pak, pa makar i knjižica, svojevrsna je avantura posvećena veličanstvenim okusima, ali i putovanje svijeto
Hrvatska kuharica u zoni Vanja Grbac Gredelj
Koliko ste puta preskočili doručak ili večeru? Znate li kakav je obrok najbolji za vaše tijelo? Koliko ste puta “čvrsto odlučili” smršavjeti i koliko puta u tome niste uspjeli? Zašto vam to nije uspjelo gladovanjem, makrobiotikom, vegetarijanskom pre
Tajna je u imenu 1 Dr.Oetker
Za sve ljubitelje kolača, ili kao idealan poklon nekome tko to jest, ova knjiga nudi 50 recepata, pomno izabranih i isprobanih od poznate Dr. Oetker pokusne kuhinje.
Uz svaki recept je i slika kolača te detaljne upute kako bi ih svatko znao uspješ
Hrana najbolji lijek Henry Bieler
Kao liječnik s praksom od 50 godina došao sam do tri bitna zaključka po pitanju uzroka i tretmana bolesti.
Prva je, da klice nisu uzrok bolesti. Mislim da je bolest uzrokovana intoksikacijom koja oštećuje stanice,dajući im mogućnost ka razmnožavan
Kolači vaš ponos Dr. Oetker
Knjiga u kojoj je sakupljeno gotovo osamdesetgodišnje iskustvo i mašta za pripremanje kolača,
koja je u raznim varijantama obišla cijelu Europu.
Male majstorije: Hranom do zdravlja Slavica Marić
opis hranjivih sastojaka voća i povrća uz recepte za iste namirnice.
Salata od čičoke, sladoled od zelenog čaja, heljdina juha, tart s crvenim ribizom,
salata od crne rotkve…
NAPOMENA: ime i prezime na prvoj strani
Male majstorije: Sve od mljevenog mesa Ljiljana Mrkić, Anica Mrđenović
Iznenadit će vas raznolikost i maštovitost ovih recepata.
Naći ćete 370 recepata na 132 strane s 50 fotografija u bojama.
Najbolje iz domaće kuhinje: Jela od povrća
Knjiga JELA OD POVRĆA iz Biblioteke ‘Najbolje iz domaće kuhinje’ sastavljena je od probranih i iskušanih recepata koji pokazuju koliko su velike mogućnosti u pripremanju raznovrsnih i ukusnih jela od povrća. Svi recepti su popraćeni slikom, a postupa
Klice Tončika Cukrov
Opisana ljekovita svojstva klica, načini klijanja i tridesetak ukusnih recepata s klicama čini ovu jedinstvenu kuharicu. Klice možemo koristiti u juhama, salatama, glavnim jelima i desertima. One se kuhaju, peku, jedu sirove ili se dodaju u ukusne i
Zima Jadranka Boban Pejić
Još jedan best of Jadranke Boban Pejić donosi zdrave, ukusne i originalne recepte koji će ugrijati vaš organizam i pružiti mu neophodne hranjive sastojke pomoću kojih ćemo lakše prebroditi zimsko razdoblje. Recepti su prilagođeni karakteristikama kli
Jesen Jadranka Boban Pejić
Početak jeseni donosi energiju zrelosti i žetve u prirodi. Drveće, ali i tržnica, polako se boji u toplije boje, vraćamo se u kuhinju, grijemo tijelo za prohladne večeri, snažimo za zimu…
Za sve to nam trebaju drugačije namirnice, topliji obroci,
Male majstorije: Stara domaća kuhinja
predjela, glavna jela, juhe i umaci, dodaci juhama,
salate, pite i tijesta, mliječni proizvodi, kisela zimnica,
slatka zimnica, slastice.
Male majstorije: Palačinke
Slane palačinke: za doručak, sa sirom, sa povrćem, sa gljivama, sa mesom, sa iznutricama.
Slatke palačinke: jednostavne, sa čokoladom, sa voćem, sa koštunjavim voćem, sa sirom.
Kod Ane 1 druga sezona Ana Ugarković
U prvoj od četiri kuharice Kod Ane predstavljamo 52 recepta iz druge sezone najgledanije domaće gastro-emisije.
Meso i riba, voće i povrće, tjestenine, juhe, deserti... sve čega se Ana prihvati, dobiva onaj poznati
autorski potpis koji ju je učini
Kod Ane 4 druga sezona Ana Ugarković
U zadnjoj od četiri kuharice Kod Ane predstavljamo 52 recepta iz druge sezone najgledanije domaće gastro-emisije.
Meso i riba, voće i povrće, tjestenine, juhe, deserti... sve čega se Ana prihvati, dobiva onaj poznati
autorski potpis koji ju je učin
Kod Ane 2 druga sezona Ana Ugarković
U drugoj od četiri kuharice Kod Ane predstavljamo 52 recepta iz druge sezone najgledanije domaće gastro-emisije.
Meso i riba, voće i povrće, tjestenine, juhe, deserti... sve čega se Ana prihvati, dobiva onaj poznati
autorski potpis koji ju je učini
Najbolje od "Večere za 5" Kristina Soldo
U posebnom izdanju kuharive, nalaze se recepti raznih mesnih i ribljih ukusnih jela.
Ako ste gurman i volite razna pikantna jela, mesne delicije, ribu i morske plodove
te slasne deserte iz svih djelova Lijepe naše, onda je ovo kuharica baš za vas
Kombinacije u prehrani
Da bismo bili što zdraviji i vitkiji, da bismo naučili smišljati jela, da bismo se pravilno hranili ne odričući se navika i uživanja u hrani.
Je li pravilno kombiniranje namirnica teško? Puno je teže probaviti loše kombinirane namirnice! Ova nam k
Kuhajte s Lidlom
94 odlična recepta za predjela, juhe, tjestenine, mesna jela, ribu, jela s povrćem i deserte
Ribe i plodovi mora
Egzotična i hranjiva jela što ih možete pripremiti za nekoliko minuta
Poznata i omiljena jela iz svih krajeva svijeta, izvrsni recepti za roštilj, svečane obroke i svaki dan. Savjeti, prijedlozi za serviranje i varijacije, radi dodatne raznovrsnos
Kuhinja ljubavi - Afrodizijački kuvar Nenad Crnčević
Ovaj kuvar nije uputstvo već poziv da se na lepši način bavite sobom,
svojim partnerom ili partnerkom.
Ovaj kuvar će vam pomoći da je pozovete na večeru iako se pribojavate da ništa nećete moći da uradite.
Ovdje se nalaze 303 načina da uradite
Torte, kolači i kreme Olga Trusk
S fotografijama u boji na tablama.
Iz sadržaja:
- Torte
- Kolači
- Dvopek
- Kreme sa želatinom (drhtalice)
- Prelivi
- Glazure
Jela od slatkovodnih riba Ivana Sudar
Recepti u ovoj jednostavno koncipiranoj kuharici podijeljeni su u šest cjelina: Riblje juhe i paprikaši, Kuhana riba, Pečena riba, Razna jela od riba, Salate od riba, Umaci uz jela od riba. Svaka cjelina omogućuje izbor od najjednostavnijih do začuđu
Omega Rx u zoni Barry Sears
U prvom dijelu knjige autor postavlja temelj za razumijevanje važnosti velikih doza ribljeg ulja kod kontinuiranog razvoja koncepta zone. Drugi dio daje osnovni plan ulaza u zonu omega Rx i razumijevanje dostupnih tipova ribljeg ulja za postizanje vi
Dr. Oetker tjestenine
Mala kuharica za velike i male ljubitelje tjestenina,
s najboljim receptima što uvijek polaze za rukom.
NAPOMENA: žig privatna biblioteka
Dr. Oetker meso
Malena ali sjajna zbirka najukusnijih recepata za uživaoce jela od mesa.
Četiri poglavlja o mekoj teletini
sočnoj i ukusnoj govedini,
omiljenoj svinjetini i slasnoj janjetini.
NAPOMENA: žig privatna biblioteka
Dr. Oetker salate
Knjižica najuspjelijih recepata za ljubitelje salata.
Sadrži četiri poglavlja:
hrskave lisnate salate
salate od prijesnoga povrća
omiljene voćne salate te
pikantne i slasne preljeve za salate...
NAPOMENA: žig privatna biblioteka
Dr. Oetker povrće
Mala knjiga za velike poznavatelje povrća.
Recepti za divna jela koja uvijek uspijevaju.
Proljetno povrće: nježno i slasno
Ljetno povrće: svježe i blagotvorno
Jesensko povrće: raznoliko i raskošnih boja
Zimsko povrće: krepko i sočno
NAPOMEN
Zimnica: moderno, brzo i jednostavno Melita Tomašević
Marmelade, džemovi, želei, ukuhano voće
NAPOMENA: oštećenje na zadnjoj strani korice
Zimnica - moderno, brzo i jednostavno Melita Tomašević
Tražite li recept za džem, žele, pikantni umak ili ukiseljeno voće i povrće, u ovoj privlačnoj knjizi pronaći ćete obilje ideja.
Svaki recept je ilustriran prekrasnom fotografijom koja će vas voditi i nadahnuti.
Recepti su pisani jasnim i sažetim s
KNJIGA O SIRU
KNJIGA O SIRU
Dimsi
Svježi kozji sir
Zagrebacki sir
Mozzarella
Roquefort
Trapist
Mascarpone
Edamer
Camembert
Ribanac
Podravec
Posni sir
Emmental
Gouda
Brie
Kozji sir s plemenitom bijelom plijesni
Gorgonzola
Madriga
Tjestenina za svaki dan
U u ovoj prekrasnoj kuharici pronaci cete više od 90 izvornih recepata, a jasan i pregledan popis sastojaka i detaljan opis pripreme osiguravaju savršen rezultat. Prije svakog poglavlja nalazi se kratak uvod u kojem možete pronaci pregršt korisnih za
Kuharica za plavuše
Kuhanje je stvar srece !
Kakva je razlika izmedu veš-mašine i štednjaka, u cemu se kuha tjestenina,
što je kuhaca te cemu služi mikser,
samo su neka od pitanja na koja ce svakoj pripadnici ljepšeg spola plave kose odgovoriti
VEGETARIJANSKI KUVAR Katica i Mirjana Hinić
- Više od 300 glavnih jela , uključujući i niz recepata
makrobiotske kuhinje
- 20 najoriginalnijih vegetarijanskih odrezaka
- 50 vegetarijanskih sendviča za sve prilike
- internacionalne i domaće sosove
- supe od povrća
- torte i kolače - ali b
DR. OETKER KRUMPIR
DR. OETKER KRUMPIR
* Jela od kuhanog krumpira
* Maštovita pržena jela od krumpira
* Krumpir iz pećnice za sladokusce
* Hrskavci iz pržilice
NAPOMENA: žig privatna biblioteka
DR. OETKER MARMELADE - DŽEMOVI - DRHTALICE
DR. OETKER MARMELADE - DŽEMOVI - DRHTALICE
Knjiga bogato ilustrirana.
Preuzeto s korica:
Knjižica najslađih i najuspjelijih recepata za sve one koji se vole
osladiti marmeladom, džemom ili drhtalicom.
Sadrži tri poglavlja:
- ukusne ma
JELA IZ LEDA Ivanka Biluš, Ivanka Božić, Cirila Rode
JELA IZ LEDA
Pripremite kad imate vremena - zamrznite - uživajte kad zaželite
Konzerviranje namirnica zamrzavanjem uspješno se primjenjuje već nekoliko deset ljeća. Ovaj način prihvatila je ne samo prehrambena industrija, nego se brzo afirmir
Hot and Spicy: Exciting Dishes for Creative Cuisine Jillian Stewart
Ljuto i ljuto: uzbudljiva jela za kreativnu kuhinju
Napomena : posveta na prvoj strani
Danas kuham ja! H. P. Matkowitza
Kuharica za muškarce
NAPOMENA: oštećenje na zadnjoj strani korice na jednom primjerku
Riblja kuharica – Prepoznavanje, čišćenje, kuhanje Margherita Neri
Bogato ilustrirani priručnik upućuje kako nabaviti dobru i svježu ribu, kako razlikovati kvalitetan zamrznuti ili prerađeni proizvod. Praktični opisi objašnjavaju tehnike čišćenja i pripremanja za kuhanje riba, rakova, školjki, hobotnica, sipa i liga
Kako uskladiti hranu i vino Fiona Beckett
Širom su prihvaćeni dokazi zdravstvene prednosti pijenja vina u kombinaciji s hranom. U knjizi autorica pruža neprocjenjive savjete o tome kako uskladiti dobru bocu vina s izabranim jelom. Ili pojedinu vrstu hrane s posebnom bocom vina.
90-dnevna dijeta Breda Hrobat, Mojca Poljanšek
Priručnik za održavanje težine - drugi dio
Priručnik za održavanje težine nastavak je »90-dnevne dijete«. Prvi je priručnik bio namijenjen mršavljenju - držeći devedesetodnevnu dijetu mogli ste izgubiti i do 25 kg. Ovaj drugi dio sastavljen je za
Kruh i kolači: zdravo i slasno
Uz knjigu Kruh i kolači – zdravo i slasno s lakoćom ćete ući u svijet ukusnih zalogaja, od slatkih peciva, torti i kolača do različitih vrsta domaćeg kruha. Uz detaljan opis postupka priprave pojedinih slastica nalaze se i prekrasne fotografije u boj
Prirodni deserti: bez šećera...Maja Gorjan, Darinka Petrović
Kuharica Prirodni deserti poučit će nas kako možemo sami pripremiti deserte koji neće narušiti naše zdravlje već ga poboljšati, i dugo je očekivan „priručnik“ na ovu temu. Prirodni deserti, ukusni i zdravi, spravljeni su od prirodnih namirnica, bez b
Hrana od koje se mršavi Isabelle Martin
19 prehrambenih proizvoda (tvari) koji će vam pomoći u mršavljenju
Isabelle Martin: "Svi oni koji su ih koristili, izgubili su na tjelesnoj težini. Dokazani rezultati." Nekoliko nutricionista (specijalisti za ishranu) su otkrili da određena hrana
Dr. Oetker: Svježi sir u jelima
Mala kuharica za ljubitelje svježeg sira
Sadrži domišljate recepte koji uvijek polaze za rukom.
Ima četiri poglavlja:
Zakuske za sladokusce
Lagane umake
Slatka i pikantna peciva
obiteljske ručkove
s jelima od svježeg sira.
NAPOMENA: žig p
Gladovanje uz sokove Paavo O. Airola
Dr. Airola je svojim impresivnim akademskim obrazovanjem i praktičnim iskustvom omogućio na izuzetno jednostavan i
lak način prosječnom čitaocu da se samostalno upusti u pothvat gladovanja.
Hrvatska kuharica 4 Nikice Gamulina-Gama
Jela od slatkovodne ribe, jela od školjki, jela od gljiva, prilozi, umaci i preljevi, kolači i kruh
HRVATSKA KUHARICA 2 Nikica Gamulin - Gama
Rođen sam na Jadranu, školovao se u Splitu pa potom 15 godina plovio po cijelom svijetu. Imam radnog iskustva po europskim kuhinjama, a doškolovao sam se u Italiji, Kini i Njemačkoj, gdje sam diplomirao kao stručni učitelj za stručne učitelje (multip
Razne salate, umaci i majoneze Gordana Anić
Voćne salate
Umaci i majoneze za salate
Salate od povrća
Salate sa sirom
Salate sa ribom i školjkama
Salate s mesom
Posebne salate
Predjela i pladnjevi
Hrana za mozak Vida Demarin
JELOVNICI ZA ZDRAV MOZAK I DUGO PAMĆENJE
Osnažite svoj mozak hraneći ga zdravo!
Prof. dr. Vida Demarin, neuropsihijatrica, ugledna je autorica brojnih stručnih knjiga i udžbenika iz područja neurologije. U njezinom bogatom izdavačkom opusu važn
Makrobiotika – zdravlje u tanjiru Emira Karabeg
Makrobiotika izlazi iz tematskih okvira o alternativnim stilovima življenja i novim trendovima duhovnosti, dajući suvisli komentar naših civilizacijskih zabluda, istodobno progovarajući o mogućim rješenjima. S pravom smatrana kapitalnim djelom 20. st
Hrana za život Jadranka Boban Pejić i Zlatko Pejić
Uvod u makrobiotičku prehranu
Priručnik pionira makrobiotike na ovim prostorima približio je i pojednostavio sjajne ideje iz makrobiotičkog pristupa prehrani i življenju. Stoga je knjiga idealan početak za sve koji žele unaprijediti svoje zdravlje
DR. OETKER KOLAČI
Knjiga Kolaci, jednostavno i uspješno pecenje vec je godinama nenadomjestiva u svakom domacinstvu. Pripravljanje kolaca oduvijek se smatralo umijecem i za vecinu je pravi bauk.
Ovom se knjigom to želi opovrci. Upotrijebite li kvalitetne namirnice
Kokteli Ante Kunac
Ova knjiga je rezultat autorovog bogatog iskustva s jedne strane,
i želje da tehniku pripremanja koktela i naviku uživanja u njima približi svojim čitateljima.
Kult i avantura koktela
Uvod
Kokteli
Flipovi
Knikbajne
Maštovita pića
Fisovi i
Izdanci: Živa hrana Mirjana Gračan
MIRJANA GRACAN REDOVITO UZGAJA IZDANKE I KORISTI IH U SVAKODNEVNOJ PREHRANI
Potaknuta sve vecim zanimanjem nase publike za zdravu prehranu, Mirjana Gracan. novinarka zagrebačkog obiteljskog tjednika Vikend, urednica Vikendovih posebnih izdanja ( V